Friday, January 21, 2011

ANGKAT KE ANGKOT..??


Ermmmm...ape aku nak tulis hari nih eak..??da la bru bngun tido..perangai cam hawauu tol...lapo lak tuh...siap leh dga lagu lagi ko tau x!!hahha..first of all aku nk cakap sory kat korg sume sebab aku wat cm memaen je kan blog ni..kejap pos kjap x..haha..mulai ari ni dgan mke x sememeh x mandi ni aku janji ngan ko yg aku akn cbe try pos ary2kat blog aku ni eak..haha..oraaiit..??umm..btw,ary ni aku nak share sikit pasal isu yang slalunyer terjadi dalam idop kite nie xkesah la ko ni budak sekolah  mnengah ke,dah masok U ke,da kawen ke,miskin ke,kaye ke,ko ensem ke,lawa ke,sememeh ke.. korg mesty pernah arr wat bnde ni..haha..eyh..?bende ape yg aku dok carut dr tadi ni..?korang paham ke x ni.?apee!!x dapat tangkap lg..??lampi arr ko ni.!haha..nak tau ke x..?? naakk..??ke x nakk..??arrgghh...lantakk arr ..ko nak ke,x nak ke,ade kne mngene ke,x de ke aku x kire,aku nak tulis jugak.haha..ok lah drpd  pada aku dok ngepek kat sini baek aku start ‘ce citer2’(trade mark si limah tuu..) untuk entry ary nih eah..
Aku rse drpd tajok ni korg bleh teke kan ape aku nak tulis ni..aku nak story kat ko pasal family angkat laaahhh...abg angkat,adek angkat,kakak angkat,mak angkat sume lahh...sampai terangkat sume skali.mcm ko ni kuat sngat kan sampai ko larat nak angkat sume org2 tu ea...ade mcm2 sebab apesal ko ni suke sngat maen angkat2 ni..helehh...wat2 x ngaku lak ko ni eak..aku sekeh kang sampai tebeliak bijik mate ko nanti baru tahu,,haha..ade bnyak sebab sebenarnye apesal la ko ni sesuke hati je nak wat dye adik bradik angkat ko..

1st SAYANG
Kalo ko x sayang,x de maknenye ko nak terhegeh hegeh jumpe dye tersengih2 mcm kerang busuk sebab nak cakapp...’adekk,leh jd adekk angkat kakak.?mke adek ni sbijik mcm adekk kakak’..’urmm.boleh tak kalau mulai sekarang panggil saya abg/kakak.?.’awakk x de kakak or abg kan..??boleh sy jd abg/kakak angkat awakk..?’...mcm2 lagi lah care2 nak soh sesorg tu nakjd adek angkat ngko kan..pure2 tak tau lak ko eakk!!hhaha..ade sebab gak asal2 kak limah,abg meon,kak gayah sume cakap mcm tuh..maybe dye mmg btol2 sayang kat org tu mcm darah daging dye sendiri atas sebab personal masing2..betol x.?setiap org ade keistimewaan dye sendiri,ko kaye ke,miskin ke,even ko ade sawan babi pon kompem ko ade keistimewaan yg terdensiri..kadang2 ko prasan,kadang2 org lain yg perasan keistimewaan ko tu..lagypon,dah name pon sayang..xkan nak benci lak kan.?kate nyerr..!!!hahah

2NDCUN/HENSEM
Yang ni memang majority la kan.?..semue dok gatal nk usyar sekor sekor manusie yg ade kat depan mate..nak buat stok geli2 la kaedah nyerr...hak tuii!!..mmg ciptaan tuhan ni ade yg lawa,cun gile vavi,hensem nak manengs,yg kurang ensem n lawa pon ade gak..jadi fitrah manusie arr kan nak bnde yg lawa n perfect je..kalo aku diberi pilihan  si nora Danish n cikgu shyda(alah yg mltop gedebak gedebuk tu..) da kompem2 la  aku aku pilh si nora Danish tu..tul x..?aku sepak arr ko kalau ko cakap kat aku yang ko ni semule jadi ske bnde yg burokk!!haha..back to the story.yg gol. Ni mmg ramai laa..yg si jantan g dok usyar awek2 junior yg cun2 malatops,yg si betine nye plak mnggedik2 nak g usyar mamat jambu la,yg 6 pack la,,ape la bagaaii..wat stok geli2..aku bukan lah nak marah..tp untuk ape dowh.??dah name pon ABANG/ADEK ANGKAT..ko egat ko ni leh jadi mcm guardian dye laa..(bukan GUARDIAN yg jual barang2 tu)aku x da la marah ,kalo ko btul2 anggap dye as adek ,kakak or abg dye,korang care pasal dye,jge dye.protect dye,,ni x..ko yg lbih2..’comel lah adek abg ni harini..kalo jd awek abg kan senang..sjuk je haty abg tengok adek hary2...’alolololo tomeinye adek abg ni..tiomm ciket leh...?’....mcm2 lg lah..mlas aku nk tulis..silap2 ngan aku2 muntah darah sminggu..hahah..x salah kalau korg nak cri adek ,kakak or abg angkat yg ensem2,cun2jambu2..tapi make sure la dgan care yg btol..jgan ko nanti yg dye percaye,ko yg amik kesempatan mmg syaiitonn ar ko kan!!hahahah..

3RD PERIBADI
Aku bukan nak cakap ape lah kan..tapi yg ni mmg terbaikk wookk!!haha..spatotnye sebelom ko mncanak canak ko sume ni nak cri adek,abg.kakak angkat apela bagaii korg tuh,ko  g la cek lu latar belakang dye,perangai dye,ape ke...bukan maen terjah je..haha..pakai sauk je ape yg ko nmpak eakk!!bile ko dah cek ape sume tu.ble ko dah puas hati.baru arr kamcing,sayang,bru betol2 ko ade ko nak take care dye.n sampai satu tahap nanti korg da mcm adik bradik kandung..serioux aku cakap.bnde ni sikit sbnyak mlibatkan perasaan..memang lah juz “angkat” tapi kalau ko da btul2 sayang,pkataan ‘angkat’ tu akan hilang dgan automatiknye..lagi satu,sesape yg sah ade adek bradek TERANGKAT ni ,ko kne la pandai2 jage hati dye,jgan bg dye marah n wat ape yg dye tak suke..jgan perangai ko tu yg macam hawauu t dah la eakk..dye wat baik ko laky g macam harammmm...

P/S:aku pon nak share sumthing gak nie..aku pon ade abg angkat..alhamdulillah kitorg ok jea..kitorg da mcm adek bradek betul dah..kitorg juz share evrything,x de maknenye nak rahsie pape antare aku ng dye.org panggil dye alvin.aku ase korg knal dye ni..haha.well dye ni kan femes kat fb ngan blog dye papa gossip tu..(jeless aku..)haha..btw,abg..adek nk bg tau abg,adek sayang abg ketat2..ehee..:)
ni arr my brother..:)

so korang yang bru2 nak mncari abg2,adek2,kakak2 sekalian alam tu.make sure cari yg btol2 ngam ng korang k.t x de la prangar mcm very derr vavi laa,sentap mak hayam laa..ape la bagaii .gud luck..jam pon dah nak dekat pukol 2.30.aku lak x mand lg..bdan pon da bau haramm..hahaha...adioss..:)

4 comments:

ninie abidin said...

ngekkk

muhammad aizat said...

ninie:ape ngek2??sekeh ko kang haha,,sentaap t..!!:P

Alvin Shah said...

Thanks dik..abg baru dpt usha blog adik ni.lgpn adik xde inform pape pn adik nk post entry?bkn dulu kata nk bgtau ke? dh bnyk kali adik mungkir janji actually..aneway, thanks again 4 this particular entry..gud job!!

muhammad aizat said...

abg:sorry abg..adek bukan xnak bg tau..tp keadaan mcm x sesuai je adek nak bg tau..huhu..sorry again sebab adek mungkir janji about the entry..thank u abg sebab tgok entry adek ni..:)

Post a Comment

NyoknyakS Gang..:)